עוגת גבינה עם פירות יער - כתבות מעניינות מהרשת

עוגת גבינה עם פירות יער

עוגת גבינה קרה, גבוהה ויציבה ללא אפיה ברוטב פירות יער משגע.
מצרכים:
תחתית:
כוס וחצי ביסקוויטים מפוררים דק (150 גרם) *לרגישים לגלוטן- ניתן להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן
100 גרם חמאה מומסת
עוגת גבינה:
2 מיכלי שמנת מתוקה/להקצפה (500 מ"ל)
3/4 כוס (150 ג') סוכר
2 כפות מלאות (25 ג') אבקת אינסטנט פודינג וניל
3/4 כוס (180 מ"ל) חלב
500 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
שקית ג'לטין (14 גרם)
רבע כוס (60 מ"ל) מים קרים
רוטב פירות יער:
2 כוסות (230 ג') תערובת פירות יער מוקפאים
רבע כוס (60 מ"ל) מים
2 כפות גדושות (35 ג') סוכר

אופן הכנה:
תחתית:
מערבבים את החמאה המומסת עם פירורי הביסקוויטים עד לתערובת אחידה. יוצקים לתבנית ומהדקים באופן שווה ואחיד בתחתית. מכניסים למקפיא עד להכנת תערובת הגבינה.
עוגת גבינה:
-מניחים בקערה את הג'לטין ומוספים רבע כוס מים קרים. מערבבים היטב ומניחים את התערובת בצד למשך כ-10 דקות, עד שהמרקם הופך לג'לי שקוף.
בינתיים מכינים את קרם הגבינה:
-מקציפים את מיכלי השמנת במשך כדקה עם הסוכר. מוסיפים חלב ואינסטנט פודינג וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את הגבינה הלבנה ומערבבים בעזרת כף/לקקן בתנועות קיפול.
-לאחר שהג'לטין הפך לג'לי מכניסים למיקרוגל למשך 12-15 שניות, עד שהג'לטין הופך לנוזלי (שימו לב שלא לחמם יותר מידי! אסור שהג'לטין יירתח).  מצננים את הג'לטין במשך דקה. מוסיפים לקערת הג'לטין 3 כפות מלאות מתערובת קרם הגבינה ומערבבים לבלילה חלקה. מעבירים את הבלילה דרך מסננת (למניעת גושים) ומוסיפים אותה ליתר קרם הגבינה. מערבבים בעדינות בתנועות קיפול עד להטמעה מלאה ואחידה.
-יוצקים את הקרם מעל תחתית הביסקוויטים ושומרים במקרר לפחות 12 שעות לפני ההגשה (מומלץ להכין את העוגה יום לפני ההגשה).
רוטב פירות יער:
מניחים בסיר קטן את פירות היער עם רבע כוס מים ו2 כפות גדושות סוכר. מחממים על אש בינונית במשך כ-5 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס לגמרי. מצננים מעט. טוחנים בעזרת מוט בלנדר ידני כחצי מכמות פירות היער ומערבבים עם יתר התערובת. מעבירים לכלי אחסון ושומרים במקרר, עד להגשה.
*לפני ההגשה יוצקים את רוטב פירות היער מעל העוגה. ניתן גם להגיש את הרוטב בכלי הגשה נפרד.
מופעל על ידי Blogger.